אבקת חלבון הטובה בעולם

אבקת חלבון הטובה בעולם

מי היא אבקת החלבון הטובה בעולם 

כאשר מתחילים לחפש אבקת חלבון איכותית עולה באופן טבעי השאלה: מהי אבקת החלבון הטובה בעולם? אנשים רבים נוטים להתבלבל בשלב זה שכן כל יצרן ומשווק מכריזים שאצלם מצויה אבקת חלבון הכי טובה. ואולם, חשוב לדעת כי מדובר בהגדרה חמקמקה ולמעשה אין תשובה אחת ומוחלטת לשאלה זו, מאחר שהדבר תלוי בין היתר בשגרת היום, במטרות צריכת האבקה (העלאת מסת שריר, חיטוב וכדומה), במאפיינים פיזיולוגיים אישיים ועוד. אמנם בכל שנה ישנן אבקות שנמכרות יותר מאחרות וזוכות לפופולאריות גדולה יחסית בקרב מתאמנים, אך בסופו של דבר את הבחירה חשוב לעשות בהתאם לצרכים האישיים ולהכוונה מקצועית, ולא על סמך שמועות. צוות ניו – בודי ישמח לעמוד לרשותכם ולהכווין אתכם לרכישה נכונה. בינתיים מובאת לפניכם סקירה בסיסית של התחום.
 

הבדלים בין האבקות

 
אבקות החלבון שבשוק נבדלות זו מזו בדרך הפקתן שמשפיעה על ריכוז החלבונים וזמינותם הביולוגית, על הרכב חומצות האמינו ועוד מגוון היבטים כגון ריכוז הפחמימות והשומנים, השפעה על המטבוליזם וכדומה. אם ניקח לדוגמא את אבקות הביצה והחלב נראה שקיימים בהם חלבון ביצה, מי גבינה וקזאין, כאשר בחלב החלבון המוצק נקרא קזאין ואילו הנוזלי נקרא מי גבינה. עד לפני מספר שנים נחשבו מי הגבינה לתוצר לוואי ולכן במרבית אבקות החלבון של ביצים וחלב היווה קזאין את הרכיב המרכזי, לעומת כמות קטנה יחסית של מי גבינה וחלבוני ביצה. יתרונו של הקזאין טמון בהאטת ההובלה של חומצות האמינו במעיים ומכאן הגברת ספיגתן לאורך זמן. זאת לצד תכולת גלוטמין גבוהה ושל חומצות אמיניות נוספות כדוגמת אלנין וטירונין שעוברות חמצון בקצב מוגבר במהלך פעילות גופנית.
 

אבקות חלבון מי גבינה

כאמור, לאורך השנים פותחו תהליכים שזיקקו את מי הגבינה והפכו אותם למקור חלבון מצוין ללא לקטוז או שומנים. כך נוצרו אבקות בעלות השיעור הגבוה ביותר של חומצות האמינו המסועפות (BCAAׂ) בהשוואה לחלבון ביצה, חלב וסויה. יחד עם זאת, יחסית לחלבונים המגיעים מקזאין או מסויה יש בהן כמות קטנה יותר של פנילאלנין, ארגינין וגלוטאמין. על כל פנים, הן נחשבות לטובות ביותר לצריכה לפני ואחרי אימון (יש הצורכים אותן גם במהלך האימון) עקב הספיגה המהירה והזמינות המיידית של חומצות האמינו.