אבקת חלבון כשרה
בשנים האחרונות עלתה בקרב האוכלוסייה המודעות לבריאות הגוף ולשמירה על הכושר שלנו, ביניהן גם בקרב האוכלוסייה הדתית. באוכלוסייה הדתית שמים דגש והקפדה על צריכה של תוספים רבים שמיוצרים מאבקות כשרות למהדרין. עד לא מזמן קופחו אבקות החלבון בכל נושא של תעודות הכשר וכיום ניתן לראות שינוי מהותי ותעודות הכשר בד"צ בהרבה מהמוצרים של חברות תוספי מזון זרות וישראליות כאחד. מה זה אבקת חלבון ומה היא מספקת לנו ואילו אבקות חלבון כשרות מומלצות כיום בשוק? 
אבקת חלבון כשרה היא בעצם אותה אבקת חלבון כמו כל אבקת חלבון אחרת, הערכים יהיו זהים. אבקת חלבון כשרה בדרך כלל תתחלק לכשרות חלב ישראל בין אם מהודרת כגון חת"ם סופר, בד"ץ, או כשרות רבנות ישראל אבקת חלב נכרי

אבקת חלבון הינן תוצר חלבון (תוסף תזונה), המופק לרוב ממי גבינה (יש אבקות חלבון שמרכיבן מחלבון ביצה, חלבון קזאין, חלבון סויה, ועוד) בתחום תוספי התזונה אבקות חלבון נחשבות לתחליף עיקרי לחלבון הנצרך מן החי. בשל אחוזי החלבון הגבוהים המצויים באבקות החלבון, תוסף התזונה זכה לפופולאריות ואהדה רבה בקרב ספורטאים וכל אלו אשר גופם דורש כמויות גדולות של חלבון ביום. מפתחי גוף, אתלטים, ספורטאים תחרותיים או אנשים הרוצים דרך חיים של תזונה בריאה ללא או עם קשר לפעילויות גופניות.

היתרון הגדול באבקות החלבון בא לידי ביטוי, בכך שהחברות שמשווקות את מוצריהם משקיעות סכומי עתק בשילוב מחקר ופיתוח של שנים ממיטב הטכנולוגיה החדישה ותגליות המדע האפשריות, בכדי ליצור מוצר המתאים בדיוק למערכת העיכול האנושית על מנת להבטיח ספיגה מלאה ומהירה של מי הגבינה לתוך רקמת השריר ולתאים בעלי אופי חלבוני, מקור תזונה זמין של חלבון איכותי לציבור הרחב של המתאמנים נשים וגברים כאחד לצורך תפקוד מקסימלי של הגוף. ניתן לראות השפעות כגון תחושת שובע מראה כללי טוב יותר (תזונה עשירה בחלבון תורמת לבריאות השוטפת של הגוף) מעכבת תהליכי הזדקנות ובעלת השפעות חיוביות על העור והשיער.

השרירים בגוף האדם ניזונים בעיקר מחלבונים (בתוספת שומן בריא ופחמימות מורכבות) במזונות רגילים בשונה מאבקות חלבון ימצאו כמויות חלבון נמוכות בנוסף לפחמימות אשר במקרים רבים אינם מהסוג המזין וכמובן כמויות גדושות של שומן רווי העשוי להכיל רעלים שגופנו כלל לא צריך לעומת אבקות החלבון מועשרות בשומן ריכוז גבוה של חלבון בשילוב דל של פחמימות.

1. בניית וחידוש תאים ורקמות
2. תיקון תאי שריר
3. חלק בלתי נפרד ממערכת החיסונית התקינה
4. בין היתר אחראים על ויסות חילוף החומרים בגוף
5. האנזימים בגוף בנויים מחלבון
משום שלחלבונים תפקידים רבים וחשובים בתפקודו של הגוף, חשוב להימנע ממצב של מחסור בחלבון, העלול לגרום, בין היתר, לתחושת עייפות, נשירת שיער, איבוד ממסת השריר, שיבוש הורמונלי, פגיעה במערכת החיסונית ועוד.
החלבון מצוי במגוון רחב של מאכלים.
מקורות לחלבון מן החי: בשר ומוצריו, דגים, ביצים וחלב ומוצריו.
מקורות לחלבון מן הצומח: קטניות (שעועית, חומוס, אפונה, סויה ועוד), אגוזים, גרעינים וזרעים.

המקור העיקרי לחלבון באבקות חלבון השונות הוא חלבון מי גבינה אך ישנם סוגי חלבון נוספים ואפילו לטבעוניים שמקור החלבון הוא מסויה, ארטישוק, אפונה ועוד.

אבקות חלבון חומר אסור לשימוש – לא נכון

אבקות חלבון אינן סטרואידים – נכון
חלבונים גורמים להתנפחות השרירים או להשמנה – לא נכון
אבקת חלבון היא מוצר טבעי לחלוטין – נכון
מהו המינון המומלץ של אבקת חלבון?
המינון המומלץ של חלבון הינו 0.8 – 2 גרם ליום לכל ק”ג ממשקל הגוף.
כדאי תמיד להיוועץ באיש מקצוע.

אבקת חלבון "פרפורמנס" המכילה 80 אחוז חלבון כמות גבוהה ביותר - PERFORMANCE WPC 80

 

אבקת חלבון כשרה מספר 1 בישראל | אבקת חלבון מומלצת 2.27 ק"ג טעם וניל עוגיות